divider

Succesverhalen

separator

Wij zijn echte procesadvocaten. We zijn dan ook vaak samen met onze cliënten in de rechtszaal te vinden. Lees  wat voor soort zaken we doen en wat we voor onze cliënt konden bereiken. Soms wordt het doel meteen gehaald bij de rechtbank. In andere gevallen pas na een succesvol hoger beroep bij het gerechtshof. Het instellen van hoger beroep is nodig, als het niet is gelukt bij de rechtbank.

 

Schenking tijdens schuldsanering

Een cliënte zit in de schuldsanering. Zij gaat werken en verliest recht op toeslag. Ook verwerkt haar bewindvoerder de alimentatie te laat. De rechter-commissaris vindt dat onze cliënte geen schone lei verdient vanwege nieuwe schulden. Een zwager wil helpen met een schenking. Hij wil met de schenking de boedelachterstand betalen, zodat deze schuld verdwijnt. Maar dat kan eigenlijk niet, omdat een schenking over alle schuldeisers moet worden uitgesmeerd. We begeleiden de schenking en bepleiten dat onze cliënte in dit geval toch de schone lei verdiend heeft. De rechter vindt dat ook.

Soort procedure: verzoekschrift rechtbank

Rechtsgebied: schuldsanering

Meer lezen? Het artikel vind je hier.

 

Contactverbod voor appartementseigenaar

Een appartementseigenaar weet zich niet gedragen. Hij valt de beheerder van de VVE zo vaak lastig dat deze ermee stopt. Een andere beheerder wil alleen starten als de overlast ophoudt. Het VVE-bestuur vraagt ons om een kort geding te starten. Dat lukt. De rechter legt een contactverbod op. Als de man contact opneemt met de nieuwe beheerder moet hij een hoge boete betalen. Lees hier het hele verhaal.

Soort procedure: kort geding rechtbank

Rechtsgebied: onrechtmatige daad

Meer lezen? Het artikel vind je hier.

 

Faillissement wordt teruggedraaid

Een ICT-bedrijf wordt failliet verklaard. De onderneming vraagt ons verzet in te stellen. Het bedrijf levert een belangrijk product aan de overheid om de reistijd van hulpdiensten korter te maken en er is geld om de schuldeiser die het faillissement aan heeft gevraagd te voldoen. Het probleem is alleen dat een failliet bedrijf zelf niet meer over geld kan beschikken. Wij garanderen de betaling. De rechtbank heft het faillissement op.

Soort procedure: verzet rechtbank

Rechtsgebied: faillissementsrecht

Meer lezen? Het artikel vind je hier

 

Geen ontslag voor bedrijfsleider

Een horeca-bedrijf wil zijn bedrijfsleider ontslaan. Volgens het bedrijf is de arbeidsrelatie verstoord. Wij helpen de werknemer. De relatie is inderdaad verstoord, maar dat is toch geen reden voor ontslag. De verstoring is namelijk door de werkgever veroorzaakt en de werkgever heeft ook geen moeite genomen om het probleem op te lossen.

Soort procedure: verzoekschrift kanton

Rechtsgebied: arbeidsrecht

Meer lezen? Het artikel vind je hier

 

Huis niet verkocht? Dan geen schuldhulp

Een gemeente weigert schuldhulp aan een huiseigenaar. het huis moet eerst verkocht worden. Maar dat lukt soms niet als de bank tegenwerkt en je ex – die in het huis woont – ook niet wil. Zo zorgt de bank ervoor dat je dus ook geen schuldhulp krijgt. De rechtbank geeft de ex gelijk en oordeelt dat het huis niet verkocht hoeft te worden. Wij gaan in hoger beroep voor onze cliënte. Het gerechtshof maakt duidelijk dat de redenering van de gemeente niet klopt. Onze cliënte kan wel in de WSNP en dan kan de bewindvoerder het huis verkopen. Met die uitspraak in de hand moest de gemeente alsnog schuldhulp geven. In een volgende fase van de procedure bij het gerechtshof is het huis alsnog gedwongen verkocht.

Procedure: hoger beroep gerechtshof

Rechtsgebied: goederenrecht (verdeling)

Meer lezen? Het artikel vind je hier.

 

Geldlening hoeft niet te worden terugbetaald

Een ondernemer leent geld van een investeerder. Die eist na een paar jaar het geld terug.  Hij legt ook beslag op het huis van de ondernemer, die privé borg staat. De ondernemer heeft het geld niet en schakelt ons in. Wij doen een beroep op verjaring. De rechtbank volgt het verweer: de lening hoeft niet meer te worden terugbetaald.

Soort procedure: vorderingszaak rechtbank

Rechtsgebied: incasso

Meer lezen? het artikel vind je hier

 

Stagiair moet betaald worden

Ons kantoor behandelt loonvorderingen voor een vakbond en haar leden. In de branche wordt veel met stagiairs gewerkt die niet betaald worden. Werkgevers proberen soms buiten de CAO afspraken te maken met stagiairs die eigenlijk gewoon werken. Andere werkgevers betalen hun stagiairs wel. Deze werkgevers hebben een concurrentienadeel. Daarom moet de vakbond regelmatig procederen om de CAO te handhaven. In deze zaak lukt dat. De rechter bevestigt dat de stagiairs betaald moeten worden.

Soort procedure: loonvordering kanton

Rechtsgebied: arbeidsrecht

Meer lezen? Het artikel vind je hier

 

Omzetting faillissement via hardheidsclausule

Twee ondernemers met een kinderopvangbedrijf gaan failliet. Zij vragen omzetting van het faillissement in de WSNP omdat je zo schuldenvrij wordt. De curator is het er niet mee eens omdat er schulden “niet te goeder trouw” zijn. De rechtbank vindt dat ook. Wij voeren voor de ondernemers een hoger beroepsprocedure.  Dat lukt. Het gerechtshof beveelt dat de WSNP moet worden toegepast. 

Soort procedure: hoger beroep gerechtshof

Rechtsgebied: schuldsanering, faillissementsrecht

Meer lezen? Het artikel vind je hier

 

Bank neemt gedwongen verlies op huis

Een huiseigenaar wordt door de bank gedwongen zijn huis te verkopen. Het huis is minder waard dan de hypotheekschuld, maar de bank wil er toch van af, omdat de huiseigenaar de hypotheek niet kan betalen. Onze cliënte koopt het huis. Dan krabbelt de bank terug. Wat blijkt, de verkoper heeft een nieuwe vriendin met een goede baan. De bank wil daarom dat de verkoper in het huis blijft, dan hoeft de bank geen verlies te nemen. Maar onze cliënte vindt dat de koop moet worden nagekomen. Lastig is dat de bank de levering kan blokkeren vanwege de hypotheek. Wij zien als enige mogelijkheid dat de bank wordt uitgerookt. Dat lukt als de verkoper het huis uit moet en een boete moet betalen zodat hij failliet dreigt te gaan. De strategie werkt. De bank neemt uiteindelijk toch zijn verlies en onze cliënte woont nu in haar droomhuis.

Soort procedure: kort geding rechtbank

Rechtsgebied: zorgplicht bank

Meer lezen? Het artikel vind je hier

 

Opgelicht door de buurman die wil “helpen”

Een ondernemer verwaarloost zijn zaak door hersenletsel na een ongeval. Zijn overbuurman in de winkelstraat schiet de huur voor, en laat zijn broer in het winkelpand zitten. De overbuurman heeft formeel de huur betaald van onze client maar feitelijk heeft hij zijn broer laten profiteren. Het gerechtshof veroordeelt de overbuurman later om het hele bedrag terug te betalen aan onze cliënt.

Soort procedure: hoger beroep gerechtshof

Rechtsgebied: onrechtmatige daad

Meer lezen? Het artikel vind je hier

 

Met hoog inkomen in de schuldsanering?

Een piloot verdient veel geld maar kan toch net als ieder ander financiëel in de problemen komen. De schulden kunnen zelfs zo hoog zijn dat het tientallen jaren duurt voor de schulden zijn afbetaald. Schuldeisers kunnen beslag leggen zodat de piloot rond moet komen van bijstandsniveau. Is dat een geval van “eigen schuld dikke bult” of heeft ook iemand met een hoog salaris het recht om in de schuldsanering te komen? De rechtbank vond van niet. Wij stelden hoger beroep in. Het gerechtshof loopt de wetgeving na en bepaalt dat de WSNP ook voor onze cliënt bedoeld is. Dat hij een hoog inkomen heeft maakt niet uit.

Soort procedure: hoger beroep gerechtshof

Rechtsgebied: schuldsanering

Meer lezen? Het artikel vind je hier

 

Contact met biologische vader?

Een stel gaat uit elkaar vlak na de geboorte van een dochter. De moeder krijgt een relatie met een andere man die de dochter erkent: hij wordt dus juridisch de vader. De biologische vader wil contact met zijn dochter maar zijn ex wil dat niet. De rechtbank wijst het contactverzoek af. Er is geen gezinsleven geweest. Wij stellen voor de man hoger beroep in. Het gerechtshof vindt dat de vader wel recht heeft op contact en de moeder en haar nieuwe partner moeten daaraan meewerken.

Soort procedure: hoger beroep gerechtshof

Rechtsgebied: vaderschap

Meer lezen? Het artikel vind je hier

 

Huis snel op naam broer gezet

Een stel gaat scheiden. De vrouw verzwijgt een dure villa in het buitenland.  Als de man daar achter komt en zijn aandeel vraagt, zet de vrouw het huis snel op naam van haar broer. De rechtbank wijst de eis van de man af omdat het huis niet meer op naam van de vrouw staat. Wij stellen hoger beroep in voor de man. Het gerechtshof kent alsnog schadevergoeding toe: de vrouw moet de helft van de waarde van het huis vergoeden.  

Soort procedure: hoger beroep gerechtshof

Rechtsgebied: echtscheiding / verdeling

Meer lezen? Het artikel vind je hier  

 


separator